Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

Verzorgingstips

Verzorgingstips van Fleurop voor uw boeket

Op boeketten die u online bestelt bij Fleurop krijgt u 7 dagen vaasgarantie. Dat betekent dat bloemen die zijn besteld via onze online bloemenwinkel van goede kwaliteit zijn, zodat u ten minste 7 dagen plezier van uw boeket heeft. Niet alleen de kwaliteit van de snijbloemen bepaalt hoe lang u plezier heeft van uw Fleurop boeket. Zorg goed voor uw boeket met behulp van onderstaande verzorgingstips en u heeft lang plezier van uw Fleurop bloemen!

Boeket beschermd vervoeren en zo snel mogelijk op vaas zetten

Fleurop bloemisten verpakken uw boeket zorgvuldig. Dit doen zij om te voorkomen dat de bloemen tijdens het vervoer te lijden hebben van beschadiging, kou of warmte. Zet uw Fleurop boeket na ontvangst zo snel mogelijk in het water. Houd bij het op water zetten rekening met hier genoemde verzorgingstips.

Bloemen schuin afsnijden en blad verwijderen

Snij altijd een stukje van de bloemstelen af, zodat bacteriën en schimmels, vuil en luchtbellen verdwijnen. Snij bloemen schuin af (zo’n 45 graden). Gebruik bij voorkeur een schoon, scherp mesje of snoeischaar. Is het bot dan knijpt u de ‘haarvaten’ van de bloemen af en kunnen ze geen water meer opzuigen. Gebruikt u toch een snoeischaar, zorg dan dat die scherp is. Het is belangrijk om blad onderaan bloemstelen te verwijderen. Blad kan gaan rotten in water en bloemen houden niet van de bacteriën die vervuild water ontstaan. Het is niet per se nodig om rozen van hun doornen te ontdoen. In de ‘wonden’ die ontstaan kunnen bacteriën ontstaan. Verwijder tussentijds de uitgebloeide bloemen uit uw boeket. Daardoor geniet u langer van de nog mooie bloemen! Tip: wilt u ook van de allerlaatste bloemen genieten? Zet deze in wat kleine vaasjes bij elkaar; een stijlvol geheel!   

Schone, passende vaas voor uw boeket

Bloemen houden van ‘schoon’ en voldoende ruimte. Gebruik dus een passende, schone vaas, zoals de Fleurop Perfect Fit vazen
Glazen vazen zijn het meest eenvoudig schoon te houden en u kunt goed zien of uw Fleurop boeket voldoende water heeft. U kunt glazen vazen met de hand afwassen of met een gerust hart vaatwasmachine het werk laten doendoen.
Geglazuurde vazen van keramiek zijn ook prima om uw boeket op te schikken, mits de glazuurlaag onbeschadigd is.
Gebruik liever geen kristal of metaal; hierin vervuilt het water (sneller) .
Tip: berg vazen na gebruik omgekeerd op, zodat ze schoon blijven.

Voeding voor een goede bloemontwikkeling

Geef bloemen de snijbloemen voeding die uw Fleurop bloemist bij het boeket meegaf. Dit zorgt ervoor dat snijbloemen zich ontwikkelen alsof ze nog aan de plant zitten. Houd altijd de dosering aan op de verpakking; teveel voeding ‘verbrandt’ de bloemstelen! Voor sommige bloemen, bijvoorbeeld rozen, bolbloemen of sierheesters, kan uw Fleurop bloemist speciale voeding leveren. Vraag ernaar bij uw Fleurop bloemist.

Geef bloemen kraanwater

Zorg dat uw boeket na ontvangst zo snel mogelijk water krijgt en daarna altijd voldoende water heeft. Gerbera, roos, gladiool, alstroemeria, tulp of eustoma: de watertemperatuur waarbij bloemsoorten het beste gedijen verschillen. In ons land worden veel gemengde boeketten verkocht. Daarvoor geldt over het algemeen dat vers water, niet te koud en niet te warm, prima is. Wilt u weten bij welke watertemperatuur specifieke bloemsoorten het mooiste blijven? Informeer bij uw Fleurop bloemist.
Bloemen houden niet van vervuild water. Bij gebruik van bloemenvoeding is water verversen over het algemeen niet nodig. Sommige bloemsoorten vervuilen het water echter. Ziet u dat het water vuil wordt, maak dan de vaas schoon, ververs het water, snijd een stukje af van de bloem stelen en voeg nieuwe bloemen voeding toe. 
Is het zomer en zijn de hoge temperaturen hoog? Zet uw boeket op een koele plek en let goed op of er genoeg water in de vaas zit. Kijk ook regelmatig of het water nog schoon is. Met warm weer krijgen bloemen graag vers water en/of een schoongemaakte vaas.    

Bloemen houden niet van tocht, warmte of fruit

Voorkom dat uw Fleurop boeket snel veroudert: zet bloemen niet in de volle zon, bij de verwarming of openhaard of op de tocht. Die omstandigheden zorgen ervoor dat bloemen meer verdampen dan zij kunnen opnemen,waardoor ze slap gaan hangen. Het staat soms leuk, maar zet bloemen niet naast uw fruitschaal. Fruit produceert ethyleengas dat de veroudering van bloemen bevordert.

Vanaf € 19,95
Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten