Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

Heerlijk hortensia

Wij Nederlanders houden van de Hortensia. We kennen de bloem vooral vanuit de tuin, maar de prachtige volumineuze Hortensia is er ook als snijbloem. Fleurop bloemisten maken er de mooiste boeketten mee. Hortensia is een flink gedeelte van het jaar verkrijgbaar en wordt uiteraard verwerkt in boeketten die je snel en gemakkelijk bestelt in deze online bloemenwinkel.

Heel veel Hortensia

De bloem is in veel kleuren verkrijgbaar: van wit tot roze, rood, blauw en paars. Sommige Hortensia's zijn zelfs meerkleurig! Ook is de bloem er in meerdere vormen. De bekendste is de bolvormige, maar er is ook Hortensia in een puntvorm, zoals de sering. Verder zijn er doorbloeiende types en randbloeiers. De laatste wordt Tellertype genoemd.

Hortensia verzorging

Krijg je een boeket van Hortensia’s? Volg de gangbare verzorgingstips. Bij de bloemist kun je eventueel speciaal Hortensia snijbloemenvoedsel krijgen.

Hortensia drogen

Wil je de klassieke snijhortensia drogen? Zet de stelen in een vaas met een klein laagje water. Laat de Hortensia’s doorkleuren (door het seizoen heen verandert de bloemkleur: er ontstaat een groene of roze tint in combinatie met de kleur die de bloem van origine heeft). Zijn de bloemen doorgekleurd, dan kun je ze zonder water neerzetten.

Van oorsprong

De Hortensia, ook wel Hydrangea, komt uit Azië en komt eveneens voor in het Zuid-Amerika. De naam is afgeleid van het Griekse ‘hydro’ en ‘angeion’. Hydro betekent water en angeion betekent vat of kruik. Dit refereert aan de bolle vorm van de bloem. Een botanicus genaamd Sir Joseph Banks zorgde ervoor dat Hortensia in Europa kwam. Hij nam de plant eind 18e eeuw mee naar de Kew Gardens in Londen. Wist je dat onder andere Lodewijk de 14e ervoor heeft gezorgd dat Hortensia populair werd?

foto
Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten