Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

Gladiolen

Wat nou achterlijke gladiool?!

Achterlijke Gladiool, hoezo? Grandioos die Gladiool! Met hun lange stelen en dubbel rij bloemen vragen ze volop aandacht. 

Gladiool en de Nijmeegse Vierdaagse

En aandacht verdient deze bloem ook. Net als de wandelaars van Nijmeegse Vierdaagse. Zij leggen in vier dagen heel wat kilometers af. Voor sommigen een overwinning op zichzelf. Een uiting van kracht en doorzettingsvermogen. Iets om trots op te zijn. 
Loopt er in de vierdaagse iemand mee die u kent? Dan staat u op vrijdag vast aan de finish op de Via Gladiola om diegene in de bloemen te zetten. Het Latijnse ‘Gladius’ staat voor zwaard en past bij de vorm van de bladeren van de Gladiool. In de Romeinse tijd werd een winnende gladiator daarom bedolven onder Gladiolen. Voor ons staat de imponerende bloem voor #overwinning #kracht #trots. Het pérfecte cadeau voor wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse dus.

Wist je dat…

Er speciale Vierdaagse-gladiolen zijn? Ter ere van het 100e editie van het Nijmeegse wandelevenement werd in juli 2016 ‘The Walk of the World’-gladiool gepresenteerd (zie afbeelding rechts).  In 1983 werd de eerste speciale Gladiool geïntroduceerd onder de naam – hoe verrassend – Vierdaagse.
De Walk of the World is korter en lichter dan z’n voorganger en heeft oranjerode bloemen. Daardoor kunnen de Vierdaagse-wandelaars ‘m makkelijker meenemen. Tijdens de intocht over de Via Gladiola krijgen zij namelijk heel wat bloemen in hun handen gedrukt!

Eigen pronkstuk met Gladiolen

Ook als u niets met wandelen heeft, is de Gladiool natuurlijk hartstikke gaaf. Zet bijvoorbeeld een aantal gladiolen in een hoge vaas. Super mooi!
Ook laten Gladiolen zich goed combineren met andere bloemen. Hortensia en Solidago bijvoorbeeld. Als overwinnaars steken ze dan hun hoofd boven het maaiveld uit.
Gladiolen zijn er in rood, wit, creme, geel, roze, paars, oranje én met meer kleuren per bloem. Volop combinatiemogelijkheden dus!
Geïnspireerd geraakt? Ga naar de Fleurop bloemist bij u om de hoek en creëer uw eigen pronkstuk!

Gladiool
Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten