Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

Over Gerbera's

Gerbera gemengd en mono

De gerbera staat schitterend in een gemengd boeket, maar een monoboeket gerbera’s is ook een plaatje. Dat een boeket met alleen maar gerbera’s het ook zo decoratief staat, is te danken aan het feit dat er ontzettend veel variëteiten zijn. Grootbloemig, kleinbloemig (vaak germini genoemd) en in ontelbare kleuren. Dus wil je een levendig boeket bloemen aan iemand geven dat bovendien lang blijft staan? Dan is een boeket met alleen gerbera’s of diverse bloemen gecombineerd met gerbera’s een smaakvolle keuze! Het fijne is dat gerbera’s bloemen zijn die het hele jaar door verkrijgbaar zijn…

Herkomst gerbera

De herkomst van de gerbera moeten we zoeken in Zuid-Amerika, Azië en Tasmanië. In 1737 al ontdekte de heer Gronovius, een botanicus uit Leiden, een gerberaplant. Hij werkte samen met de Duitse arts Traugott Gerber. Het moge duidelijk zijn: van diens achternaam is gerbera afgeleid. In 1878 werd de gerbera in het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd; daar werd de gerbera verder gekweekt en veredelt. Die veredeling verplaatste zich in de loop der jaren naar de Franse Rivièra. Tegenwoordig is Nederland één van de belangrijkste landen voor wat betreft de gerberakweek. Er worden heel veel gerbera’s geëxporteerd. De oudste soort die op dit moment op de Nederlandse bloemenveilingen wordt verhandeld is de Gerbera Vino.

Gerbera: kleurrijk en sterk

Gerbera’s worden sinds 1949/1950 in Nederland gekweekt. De gerberasoorten die wij tegenwoordig kennen stammen af van het ras Gerbera Jamesonii. Doordat heel veel gerberarassen zijn gekruist, zijn er nu heel veel soorten. De gerbera’s zijn door de jaren heen steeds sterker geworden. Ook is de gerbera er in steeds meer maten, zijn er gerbera’s met een langere steel en zie je de gerbera in steeds meer kleuren. De gerbera is inmiddels dan ook in bijna iedere denkbare kleur verkrijgbaar, behalve in blauw, zwart en groen. Het schitterende is dat er ook gerbera’s zijn waarin een kleurverloop te zien is.

Wist je dat

... de Gerbera een niet-geurende bloem is?
... Gerbera officieel geen symbolische betekenis heeft, maar met haar kleurrijke en zonnige uitstraling voor veel mensen staat voor: 'Door jou wordt alles mooier!'?
… de witte gerbera gebruikt is bij het huwelijk van koning Willem-Alexander en zijn Máxima?
... de oranje gerbera symbool staat voor de Wereld Niet-roken Dag (31 mei)?  Iemand die niet rookt, geef je die dag een oranje gerbera.

Verzorging gerbera

Regels voor de verzorging van de gerbera? Die zijn feitelijk gelijk aan de verzorging van andere bloemen. Een klein verschil: zorg dat je niet teveel water toevoegt. De tere stelen rotten in water iets sneller dan die van andere bloemsoorten.

Veel mogelijkheden voor gerberaboeketten

Je merkt: veel mogelijkheden om prachtige gerberaboeketten samen te stellen. In deze online bloemenwinkel van Fleurop heb je veel keuze. Voor een gerberaboeket op maat? Geef dan je wensen door aan de medewerkers van de Bloemenlijn (0900 15 01, geen extra kosten, maandag tot en met vrijdag 8.30 tot 17.00 uur, zaterdag 8.30 tot 12.30 uur) of ga naar een lokale Fleurop bloemist.  

Vanaf € 19,95
Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten