Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

Over anjers

Over de Anjer, ook bekend onder de naam 'Dianthus', valt veel te vertellen. Zo is het een 'praktische' bloem door de lange houdbaarheid. Daarnaast heeft de bloem een lichte geur. Fijn als u niet van sterke ruikers houdt! De bloem is in verkrijgbaar in indrukwekkende kleurvariëteiten: van fris groen, dieppaars en donkerrood tot fluoriscerend geel, champagnekleur, zacht oranje of combinaties van kleuren.

Sierraad voor in huis
Naast de vele kleuren en lange houdbaarheid is Anjer verkrijgbaar met enkelvoudige bloemen én als trosanjer. De blaadjes springen ook in het oog: rond, met karteltjes en zelfs met franje! Anjer kunnen we dus met recht een sierraad voor in huis noemen!
Qua styling kunt u alle kanten op met Anjer. Zet enkele anjers in kleine vaasjes bij elkaar of combineer Anjer in een ruime vaas met Tulp, Roos en Ranonkel. Ga naar uw Fleurop bloemist voor meer tips. Een boeket met Anjers laten maken, kan natuurlijk ook!

Bekende bloem die Anjer

De Anjer is behoorlijk bekend:
- Prins Bernhard droeg de witte variant als teken van verzet.
- Anjer wordt ook gezien als 'vrijwillgersbloem' genoemd, omdat de bloem symbool zou staan voor toewijding en doorzettingsvermogen. Eigenschappen die vrijwilligers over het algemeen kenmerken!

Symboliek Anjer
Er zijn heel verschillende lezingen over waarvoor de Anjer symbool staat. Dit loopt uiteen van harstocht, verlangen en romantiek tot onvoorspelbaarheid, grilligheid en onbetrouwbaarheid.
Ook wat betreft de kleuren zijn legio betekenissen mogelijk.

  • Zo zou de rode anjer voor vurige liefde of een gebroken hart  staan
  • De witte anjer voor pure liefde, liefdevol, voor geluk en, dankzij Prins Bernhard, voor verzet.
  • Roze anjers zouden ‘ik zal je nooit vergeten’ betekenen.
  • Over zowel roze als paarse anjers wordt het verhaal vertelt dat ze ontstaan zijn uit de tranen van Maria. Daarom werd de anjer symbool voor de onvoorwaardelijke moederliefde. Dit zal de reden zijn geweest dat de bedenkster van Moederdag de anjer koos als teken voor Moederdag. Een bos roze of paarse anjers zou u dus prachtig aan je moeder kunnen geven met Moederdag of met haar verjaardag. 
  • Kiest u voor rood/wit gestreepte anjers dan staat dit voor weigering.
foto
Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten