Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

Altijd alstroemeria

Een altijd beschikbare bloem? De alstroemeria, ook wel Incalelie genoemd. Deze bloem is het hele jaar te koop. Een leuke bijkomstigheid: het is een sterke bloem waarvan u lang plezier heeft. De alstroemeria is nog maar klein als de bloemen nog in de knop zitten. De bloei is echter uitbundig. Op veel van de bloemen ziet u mooie donkere lijntjes die de bloem een exotisch uiterlijk verschaffen.

Verzorg uw bloemen
Een goede verzorging verlengt het plezier dat u van bloemen heeft, dus verwijder tussentijds de uitgebloeide bloemen uit de alstroemeria en neem de Fleurop verzorgingstips in acht.

Amaryllisachtige
Botanisch gezien hoort de alstroemeria bij de amaryllisachtige bloemen. Kwekers in Nederland en België hebben zich verdiept in de bloem en zijn erin geslaagd om de bloem steeds sterker te maken. Ook is de alstroemeria tegenwoordig in meer kleuren beschikbaar. De alstroemeria wordt jaarrond geteeld en geoogst. Daarom kunt u er het hele jaar door van genieten en past in ieder boeket wel een mooie alstroemeria!

Clas Alstroemer bracht Europa deze bloem
De alstroemeria heeft zijn naam te danken aan de Zweedse Clas Alstroemer. Hij bracht de alstroemeria in de 18e eeuw naar Europa. De alstroemeria groeit oorspronkelijk in Peru, Brazilië en Chili. De tweede naam voor alstroemeria ´Incalelie´ komt hier vandaan.

Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten