Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg
Alstroemeria

Uitgelichte bloem: de Alstroemeria (Incalelie)

Kenmerken van de Alstroemeria

De Alstroemeria behoort tot de Amaryllisachtigen. De Alstroemeria herken je aan haar gedraaide bladeren en felgekleurde bloemen. Ze zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en worden het gehele jaar geteeld en geoogst. Daarbij is het een sterke bloem die relatief lang in bloei staat. Ondanks dat de Alstroemeria klein is als de bloemen nog in de knop zitten, de bloem is des te uitbundig! Dankzij de donkere lijntjes op de bloem oogt deze exotisch.

De symbolische betekenis van elk blaadje

Elk bloemblaadje heeft een eigen betekenis: medeleven, geduld, begrip, humor, daadkracht en respect. Deze betekenissen samen staan symbool voor een langdurige vriendschap. Dit is dan ook bij uitstek een geschikte bloem om aan een goede vriend of vriendin te geven. Ook heeft elke kleur nog een aparte betekenis.

Oorsprong van de Alsteroemeria

Een andere naam voor de Alstroemeria is de Incalelie. Deze naam heeft ze te danken aan de oorspronkelijke afkomst: de gebergten van Chili, Brazilië en Peru. Daar werd de Alstroemeria in de 18e eeuw ontdekt door Clas Alstroemer, een Zweedse onderzoeker.
Alstroemer nam de bloem mee naar Europa, waar door verdeling en vermeerdering de Belgische en Nederlandse varianten sterker en kleurrijker zijn geworden. Ook zijn er tegenwoordig meer kleuren beschikbaar.

Alsteroemeria verzorgingsadvies

De Alstroemeria verzorg je op dezelfde manier als de meeste bloemsoorten. Wél goed om rekening mee te houden: de bloemen kunnen zeer lang bloeien, ververs dan ook regelmatig het water en geef ze opnieuw snijbloemenvoeding. Op deze manier kun je deze bloeiperiode zo lang mogelijk uitrekken.

Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten