Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg
Fleurop-bezorgt-uw-kerstgevoel

Kerstmis en bloemen

Zijn Kerstmis en bloemen aan elkaar verbonden? Ja, het is geen directe 'familie' van elkaar, maar bloemen en Kerst gaan zeker samen tegenwoordig. In de Westerse wereld is het kerstfeest namelijk zo geseculariseerd, dat er versieringen bij horen. En bloemen zijn onderdeel van de kerstversieringen die veel gezinnen in de huidige tijd in huis halen zodra de decembermaand in zicht is. Moeders maken samen met hun kinderen kerststukjes, hangen kransen met hulst en bloemen aan de deur of boven de openhaard. Bloemen horen dus eigenlijk bij de kerstdagen:

  • of u nou iemand een bloemetje stuurt om een fijne Kerst toe te wensen
  • iemand bloemen stuurt als bedankje voor een geweldig kerstdiner
  • of een kerstboeket stuurt omdat u niet bij iemand kunt zijn deze Kerst.

Fleurop en kerstbloemen

Fleurop biedt van ongeveer 1 tot en met 26 december diverse kersbloemen aan: kerstboeketten, feestarrangementen, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor wijnarrangementen en -boeketten.

Kerstboeket op maat

Wilt u een speciaal Kerstboeket op maat laten maken? Geef uw wensen door aan onze collega's van de Bloemenlijn, 0900 15 01 (geen extra kosten, bereikbaar van ma. t/m vr. van 8.30 – 17.00 uur en op za. Van 8.30 – 12.30 uur).

Kerst van oorsprong

Kerst is van oorsprong een christelijk feest. Door de katholieken wordt het vaak Kerstmis genoemd, de protestanten hebben het over Kerst of kerstfeest. In ieder geval wordt in december gevierd dat Jezus Christus is geboren. In de meeste landen wordt Kerst op 25 december gevierd. In het westen van Europa vieren we Kerst op twee dagen: 25 en 26 december. Dit noemen wij eerste en tweede kerstdag. Vaak kun je op eerste kerstdag 's avonds naar de middernachtmis. Ook in de kerken treft u vaak kerstbloemstukken aan. Prachtig bloemwerk waarin veelal rood, wit en zilver wordt gebruikt.

Cadeaus met Kerst

Vaak geven we elkaar cadeaus met Kerst. Nederlanders deden dat lange tijd alleen met het Sinterklaasfeest, maar steeds meer gezinnen grijpen een of beide gelegenheden in december aan om elkaar presentjes te geven. Weet u niet wat u iemand geven zult?

Kerstcadeautips van Fleurop

  • Een prachtig kerst boeket of kerst arrangement als bedankje voor de gastvrijheid is natuurlijk leuk.
  • Voor onder de boom of als bedankje na een heerlijk kerstdiner: de Fleurop Bloemenbon. Daarmee geeft u altijd lievelingsbloemen cadeau! Bestel de cadeaubon online of ga naar de Fleurop bloemist. Ook verkrijgbaar bij onder andere Primera, Jumbo en Albert Heijn.
Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten